Facebook testează schimbări majore pentru fluxul de ştiri. Iată ce secţiuni ar putea apărea în aplicaţia de mobil

18.04.2016
Facebook testează schimbări majore pentru fluxul de ştiri. Iată ce secţiuni ar putea apărea în aplicaţia de mobil
Facebook testează o serie de caracteristici pentru fluxul de ştiri care, dacă sunt implementate, vor reprezenta cea mai mare schimbare făcută de companie până acum acestui element central al reţelei sale de socializare. 
 
Compania intenţionează să livreze mai multe ştiri, iar acest lucru se vede dintr-o serie de capturi de ecran din versiunea mobilă a reţelei de socializare, publicate pe Twitter de un utilizator. 
 
Citeşte şi: Mark Zukerberg are instalată pe telefon o versiune specială de Facebook, care arată ce suprize le pregăteşte compania utilizatorilor 
 
În partea e jos a ecranului putem vedea o nouă bară, în care apar mai multe secţiuni: News Feed (fluxul de ştiri normal), dar şi topicuri precum World & US News, Sports, Music, Food şi multe altele. Aceste secţiuni pot fi personalizate de către utilizatori şi includ şi conţinut pe aceste teme partajat de prieteni din listă, nu doar articole din media.
 
 
Noile categorii pot fi activate sau dezactivate din setări. 
 
 
Este posibil, însă, ca aceste modificări să nu fie implementate. Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a declarat recent că multe din elementele testate intern sau pe un număr redus de utilizatori nu sunt niciodată lansate.  
 
În ultimii ani reţeaua de socializare s-a concentrat foarte mult pe ştiri. Anul trecut, Facebook a anunţat Instant Articles, un serviciu prin care articolele publicaţiilor sunt găzduite direct pe platforma sa, pentru a se încărca mai repede atunci când sunt accesate de utilizatori. Dacă, în medie, la nivel global, articolele se încarcă complet în 8 secunde, un Instant Article se încarcă într-o jumătate de secundă.
 
Mai mult, la o întâlnire recentă avută cu reprezentanţii media din România, un reprezentant al companiei a spus că Facebook se concentrează pe patru verticale de business: ştiri, sport, divertisment şi influenceri.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult