Faimosul player multimedia VLC are acum o versiune pentru Windows 8

Faimosul player multimedia VLC are acum o versiune pentru Windows 8

VLC este una dintre cele mai populare aplicaţii multimedia, suport extrem de bogat pentru codec-uri şi multitudinea de opţiuni făcându-l alegerea implicită a multor utilizatori Windows, Linux sau OS X. Echipa din spatele proiectului intenţiona de multă vreme să lanseze o versiune Modern UI pentru Windows 8 şi, la aproape un an şi jumătate de la lansarea campaniei Kickstarter  necesară finanţării acestui proiect, VLC a poposit în Windows Store.

Windows 8.x include un player multimedia Modern UI, însă această nouă versiune a aplicaţiei VLC le oferă utilizatorilor care preferă aceste mediu grafic un suport mult mai bogat pentru formate audio sau video. VLC pentru Windows 8 oferă aceeaşi paletă bogată de codec-uri şi containere media, pe listă intrând MKV, QuickTime, FLAC, OGG, MPC şi multe altele.

VLC oferă suport pentru canale audio multiple, pentru subtitrări externe şi interne, redare în fundal, suport pentru unităţile de stocare externe sau serverele DLNA din reţea. Bineînţeles, interfaţa acestuia este complet refăcută şi oferă un mediu tactil uşor de utilizat care este completat de un Live Tile.

În acest moment, această versiune specială de VLC este compatibilă doar cu sistemele de operare Windows 8.1 şi Windows 8.0, echipa luând decizia să păstreze compatibilitatea şi cu prima versiune a noii platforme Microsoft, dar atenţionând că acesta este mai puţin stabilă. Pe lângă această versiune x86, dezvoltatorii VLC intenţionează să ofere şi versiuni ARM pentru Windows RT şi Windows Phone 8, însă acestea sunt încă în stadiul de dezvoltare.

VLC pentru Windows 8 este un produs gratuit şi poate fi descărcat din Windows Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News