Firefox va bloca automat conţinutul în format Flash

21.07.2016
Firefox va bloca automat conţinutul în format Flash

Deşi încă nu a venit momentul să ne luăm „la revedere” de la Adobe Flash pentru totdeauna, suntem cu un pas mai aproape de eliminarea sa completă de pe internet. După ce Chrome, Edge şi Safari au anunţat planuri pentru a renunţa la suportul pentru conţinut Flash, a venit şi momentul pentru Firefox să recurgă la acelaşi tip de abordare. Începând cu luna august, Mozilla va începe blocarea conţinutului Flash.

Conform anunţului, utilziatorii de Firefox nu vor mai putea vedea conţinut Flash „inutil” atunci când este încărcată o pagină nouă. Singurele cazuri în care o componentă realizată cu ajutorul Flash a paginii este încărcată, este dacă acela este conţinutul principal (un player video, de exemplu). Practic, toate reclamele în acest format vor fi eliminate automat. Mozilla a anunţat că din 2017, browserul Firefox nu va mai afişa niciun fel de conţinut Flash sau Silverlight fără acordul utilizatorului, fiind necesar un click pe fiecare componentă realizată cu ajutorul acestor plugin-uri.

Compania se aşteaptă să scadă numărul de situaţii în care browser-ul se blochează din cauza Flash cu 10%, oferind în acelaşi timp securitate sporită, consum mai mic de baterie şi viteze de încărcare mai mari. Aceste declaraţii sunt susţinute şi de datele colectate în ultimii ani, care au demonstrat că de când YouTube şi Facebook au renunţat la playerele video în format Flash, numărul de blocări din cauza Flash a scăzut semnificativ.

Citeşte şi Firefox blochează plugin-ul Flash – Update

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult