Google a cumpărat o firmă care deţine o tehnologie prin care smartphone-urile pot recunoaşte obiecte

06.07.2016
Google a cumpărat o firmă care deţine o tehnologie prin care smartphone-urile pot recunoaşte obiecte
Google a cumpărat firma franceză Moodstocks, care a dezvoltat o tehnologie care le permite smartphone-urilor să recunoască obiecte. Spre deosebire de aplicaţia Googgles, care face procesarea pe un server, tehnologia dezvoltată de startup-ul francez procesează informaţiile local, direct pe telefon. Astfel, pentru a folosi tehnologia utilizatorul nu are nevoie de o conexiune la internet. 
 
După finalizarea achiziţiei, firma Moodstocks va fi închisă, iar angajaţii ei vor trece la centrul de cercetare şi dezvoltare al Google din Paris. Acest proces este cunoscut sub numele de „aqui-hire”. 
 
Citeşte şi: AnTuTu: OnePlus 3 este cel mai performant smartphone de pe piaţă
 
Potrivit zvonurilor, Google lucrează la o tehnologie care să le permită utilizatorilor să caute pe internet informaţii despre obiecte care apar în poze. Este posibil ca tehnologia Moodstocks să fie folosită în acest proiect. 
 
 
Astfel de tehnologii vor putea fi folosite în viitor şi pentru dezvoltarea de automobile autonome mai sigure. Recent a avut loc primul accident mortal în care a fost implicat un vehicul Tesla care rula în mod Autopilot. Se pare că sistemul a confundat remorca unui camion cu un pod sau un semn de circulaţie, aşa că maşina nu a frânat atunci când camionul i-a tăiat calea. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult