Google a pregătit un nou App launcher pentru telefoanele Nexus

02.08.2016
Google a pregătit un nou App launcher pentru telefoanele Nexus

Launcher-ul Google Now este destul de învechit, dacă ne raportăm la soluţiile oferite pe alte modele smartphone propuse de producători mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Deloc indiferenţi la acest aspect, echipa de dezvoltatori Google lucrează de ceva timp la un înlocuitor, surprins deja într-o primă serie de imagini.

Pregătit de debut pe telefoanele Nexus Marlin şi Sailfish livrate cu versiunea Android Nougat 7.0, noul launcher rămâne învăluit în mister, singurele indicii fiind oferite de câteva capturi de ecran obţinute pe căi neoficiale.

Primul aspect care atrage imediat atenţia este dispariţia barei Google Search din partea superioară a ecranului, înlocuită un tab ce este activat la atingere sau tras cu o alunecare stânga-dreapta, activând dialogul Google Search sau pagina Google Now.

Aparent, tragerea simbolului „G” are şi altă funcţie, însă demonstraţia furnizată nu a rulat o ediţie finalizată a platformei Android 7.0, funcţionalitatea suplimentară nefiind încă disponibilă. Posibil, scurtătura nefuncţională este rezervată unui nou asistent cu comandă vocală, încă nefuncţional.

Un alt aspect care va schimba cu siguranţă modul în care folosim telefoanele cu Android este renunţarea la butonul pentru sertarul cu aplicaţii. În schimb, meniul App Drawer este activat cu o comandă specială, constând în alunecarea degetului din josul ecranului către partea de sus.

Cel puţin în versiunea prezentată, meniul Settings pare identic celui întâlnit la actualul Google Now Launcher, lăsând însă posibilitatea ca setările disponibile să difere puţin în versiunea finală.

Printre modificările uşor de sesizat se mai numără şi introducerea unui nou mod de afişare a icon-urilor  pentru aplicaţii, atunci când sunt grupate în directoare separate. Astfel, acestea par a fi văzute printr-un ochean, fiind decupate pentru a încăpea în spaţiul unui cerc.

Schimbarea de decor este completată cu un nou set de imagini de fundal, surprinse în galeria de mai jos.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult