Google aduce modul incognito în aplicaţiile Maps şi Search

09.05.2019
Google aduce modul incognito în aplicaţiile Maps şi Search

Unul dintre atuurile browser-ului Chrome, modul Incognito îţi permite să navighezi pe internet fără ca activitatea ta să poată fi urmărită cu uşurinţă de administratorii site-urilor pe care le accesezi. Mai mult decât atât, folosind modul Incognito sesiunea nu este păstrată în istoricul de navigare, astfel că nimeni nu poate afla mai târziu ce site-uri ai vizitat.

De acum, acest nivel de intimitate va fi disponibil şi când foloseşti Google Maps pentru a călători în diverse locaţii, sau foloseşti Google Search pentru a găsi informaţii pe teme sensibile, despre care nu ai vrea să afle alte persoane.

Disponibil deja în versiunea mobilă a clientului YouTube, modul Incognito va putea fi bifat atunci când dorim să excludem următoarea călătorie din Google Location History sau ascunde prezenţa noastră furnizorilor de servicii conexe (ex. companii de publicitate interesate să livreze reclame personalizate).

Google a demonstrat noua funcţie Maps în cadrul conferinţei Google I/O de anul acesta. Pentru activarea modului Incognito nu trebuie decât să alegi opţiunea relevantă din meniul principal al aplicaţiei. Acelaşi lucru va putea fi făcut şi din aplicaţia Google Search, însă deocamdată nu este disponibil un termen de livrare al versiunii actualizate.

Cei care omit să bifeze modul Incognito pot şterge şi mai târziu istoricul deplasărilor făcute, alegând ştergerea manuală a înregistrărilor păstrate în Location History.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult