Google Chrome renunţă la tasta „Backspace”

Google Chrome renunţă la tasta „Backspace”

Browsing-ul nu s-a schimbat extrem de mult din anii ’90 şi până în prezent, multe dintre scurtăturile şi butoanele din aplicaţiile din prezent de navigare pe internet fiind similare cu cele de atunci. Google doreşte însă să elimine una dintre cele mai utilizate scurtături din Chrome, întrucât mulţi utilizatori pierd anumite informaţii încercând să şteargă text introdus în căsuţe. Este evident vorba despre tasta Backspace, care este universal folosită atât pentru a şterge, cât şi pentru a te întoarce la pagina precedentă.

Anumite versiuni de test de Google Chrome deja au renunţat la această scurtătură. Se pare că aceasta va ajunge pe varianta finală a browser-ului în săptămânile următoare, fără o opţiune integrată de a o reactiva. Singura metodă pentru a putea să foloseşti tasta Backspace pentru a te întoarce la pagina precedentă va fi o extensie care va trebui instalată manual din Chrome Web Store. Google susţine că mulţi dintre utilizatori s-au plâns de-a lungul timpului din cauza faptului că au pierdut informaţii introduse în anumite formulare completate parţial.

Această declaraţie este cel puţin ciudată, întrucât Google Chrome este unul dintre browserele care chiar te întreabă dacă doreşti să părăseşti pagina atunci când dai click pe un alt link sau apeşi pe butoanele „back” sau „forward”. Acest dialog apare de obicei în partea de sus a ecranului şi necesită apăsarea unuia dintre butoanele „Leave this page” sau „Stay on this page”.

Alternativ, utilizatorii avansaţi obişnuiţi cu navigarea din tastatură, vor putea folosi în continuare scurtătura Alt + Săgeată stânga. Cu siguranţă însă, majoritatea utilizatorilor va prefera să instaleze extensia care reactivează vechea funcţionalitate.

Citeşte şi Google va lăsa web browserul Chrome fără una din funcţiile cele mai controversate

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult