Google Maps extinde Indoor Maps cu 22 de muzee

Google Maps extinde Indoor Maps cu 22 de muzee

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, Google a lansat versiunea 6.0 a aplicaţiei Maps pentru Android, aceasta aducând, printre altele, şi navigaţia în interiorul clădirilor. Limitată în acest moment la teritoriul Statelor Unite, Japonia şi, de curând, şi al Marii Britanii, navigaţia în interiorul clădirilor oferă posibilitatea de orientare uşoară în cadrul spaţiilor complexe precum aeroporturile sau clădirile comerciale.

Cartografierea spaţiilor interioare este însă o sarcină foarte complicată, Google invitând administratorii acestora să plaseze online planurile clădirilor, la acestea adăugându-se şi maparea cu precizie mai mare a reţelelor wireless necesară pentru orientare şi navigaţie. Debutând cu hărţi interioare pentru o serie de aeroporturi, magazine şi complexe comerciale majore, Google Maps oferă începând de ieri şi posibilitatea orientării în cadrul a 22 de muzee şi a parcului zoologic Smithsonian, toate fiind amplasate pe teritoriul Statelor Unite şi, în marea majoritate, în zona Washington D.C..

România este o ţară cu importanţă secundară pentru Google, deci va trebui să mai aşteptăm o vreme pentru apariţia acestui serviciu şi pe teritoriul nostru, însă cei care călătoresc în Statele Unite ar putea găsi utile aceste noi hărţi.

Google Maps

Urmărește Go4IT.ro pe Google News