Google Maps te ajută să îţi aminteşti unde ai parcat maşina

22.03.2017
Google Maps te ajută să îţi aminteşti unde ai parcat maşina

În cazul în care se întâmplă să uitaţi des unde aţi parcat maşina, Google a adăugat o nouă funcţie în aplicaţia Maps, care oferă posibilitatea de a marca un punct pe hartă de fiecare dată când părăsiţi vehiculul. Această capabilitate nu este tocmai originală, fiind introdusă în Google Now şi în Apple Maps de mai multă vreme, însă vine cu o serie de adiţii, care vă va ajuta să vă întoarceţi mai repede la maşină.

Google Now folosea algoritmi, coordonate GPS şi diverşi senzori ai telefonului pentru a marca automat locul în care maşina a fost parcată. Desigur, chiar şi cu acces la toate aceste informaţii, sistemul nu era infailibil, aşa că pentru implementarea Google Maps a fost folosită o abordare diferită. Utilizatorii pot marca manual punctul de pe hartă în care îşi parchează maşina, acesta fiind marcat cu o pictogramă albastră cu litera „P”, pentru a fi uşor de recunoscut.

Punctul de parcare poate fi apoi editat, cu notiţe manuale care să ajute la recunoaşterea mai rapidă a locului (pot fi scrise aici repere sau descrieri ale locului), sau chiar fotografii. Nu în ultimul rând, fiecare loc de parcare poate fi configurat cu un cronometru, care să te atenţioneze atunci când taxa plătită pentru parcare expiră.

Momentan funcţia este disponibilă pe Google Maps pentru Android, urmând să fie implementată în viitor şi în varianta pentru iOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult