Google Play Store acceptă acum aplicaţii de două ori mai mari

29.09.2015
Google Play Store acceptă acum aplicaţii de două ori mai mari

Spre diferenţă de alte magazine pentru aplicaţii, Google Play Store impune o limită strictă de 50 MB pentru mărimea aplicaţiilor pentru Android. Odată cu iminenta lansare a versiunii 6.0 Marshmallo a sistemului de operare, Google a decis să dubleze mărimea aplicaţiilor, pentru a oferi dezvoltatorilor mai mult spaţiu pentru a realiza aplicaţii complexe fără a apela la download-uri suplimentare după instalare.

Motivul principal pentru dublarea spaţiului alocat pentru aplicaţii este faptul că telefoanele devin din ce în ce mai puternice. Pentru a realiza interfeţe potrivite pentru telefoanele cu rezoluţii înalte şi procesoare grafice puternice, dezvotlatorii au nevoie de elemente grafice mai detaliate şi efecte sonore la calitate înaltă, care încep să ocupe din ce în ce mai mult spaţiu. Desigur, Google încurajează dezvoltatorii să realizeze software care să ocupe cât mai puţin spaţiu. Motivul este evident, limtiarea de trafic de pe serverele Google Play, cât şi imposibilitatea utilizatorilor din anumite regiuni de a descărca fişiere prea mari pe conexiuni de date cu viteză redusă.

Cei care au nevoie de mai mult de 100 MB, care sunt în special producători de jocuri video, pot apela la funcţia Expansion Files, care descarcă separat restul de conţinut necesar rulării odată ce prima parte a aplicaţiei a fost instalată de pe Google Play Store. Multe dintre acestea necesită însă conexiune la o reţea WiFi, întrucât pot ocupa peste 1 GB. Odată cu telefoane mai puternice şi spaţiu de stocare mai generos, cu siguranţă că dimensiunile aplicaţiilor încep să crească, iar Google nu face decât să se adapteze la cererile pieţei. Probabil că în câţiva ani, limita de 100 MB va fi din nou ridicată la ceva mai apropiat de necesităţile momentului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult