Google promite că va reduce consumul de memorie RAM pentru browserul Chrome

10.10.2016
Google promite că va reduce consumul de memorie RAM pentru browserul Chrome

Cândva, lăudat pentru folosirea eficientă a resurselor de memorie şi procesor, web browserul Chrome a devenit între timp o povară pentru PC-uri vechi şi noi, tot mai mulţi utilizatori căutând alternative mai uşor de suportat.

Răspunzând criticilor primite, Google promite să „reducă semnificativ” amprenta de memorie. Astfel, versiunea Chrome 55 pregătită pentru debut în luna decembrie va beneficia de un motor JavaScript revizuit, capabil să aducă îmbunătăţiri dramatice consumului de resurse, fiecare tab deschis consumând cu 50% mai puţină memorie RAM decât sub actuala versiune Chrome 53.

Un salt de performanţă ar trebui să fie resimţit în special cu dispozitivele echipate cu puţină memorie RAM, PC-urile de generaţie recentă dispunând deja de suficiente resurse acomodarea unui număr mai mare de tab-uri Chrome fără penalizări de performanţă.

Potrivit companiei, schimbările promise vor fi oficiale din data de 6 decembrie, când este programată lansarea actualizării pentru desktop.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult