Gratis, de la Microsoft. Pachetele Office for iPad, iPhone şi Android sunt acum gratuite!

Gratis, de la Microsoft. Pachetele Office for iPad, iPhone şi Android sunt acum gratuite!

Într-o mişcare surpriză făcută la doar o zi după vestea încheierii unui parteneriat strategic cu Dropbox, Microsoft a anunţat că începând de astăzi utilizatorii care doresc să editeze şi să păstreze documente Word, Excel şi Power Point folosind serviciile de stocare Cloud nu vor mai avea nevoie de abonament plătit pentru pachetul Office 365.

PowerPoint for iPad

Astfel, utilizatorii pot acum să folosească pachetele Office for Android sau Office for iOS şi să păstreze documentele la care lucrează în contul Dropbox fără să plătească nici o taxă către Microsoft. În plus, compania din Redmond a anunţat noi versiuni Office for iPad, Office for iPhone şi versiune Preview Office for Android –  toate oferind integrare cu serviciul Dropbox de stocare online.

 Office for Android

Cât despre pachetul Office for iPhone, acesta include aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint, disponibile în versiuni optimizate pentru ecranul telefonului mobil.

Încă neajunsă la forma finală, ediţia Office for Android tablet poate fi descărcată în versiune Preview după completarea formularului furnizat pentru înrolarea în programul de testare. Altfel, pachetul Office for Android va fi disponibil publicului larg abia în prima parte a anului viitor.

PowerPoint for Windows 10

În afara ediţiilor pentru iPad şi tablete cu Android, Microsoft va oferi şi o ediţie Office for Windows 10 optimizată pentru folosirea cu ecrane touch, însă aceasta se pare că va fi lansată împreună cu viitorul sistem de operare Microsoft abia în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult