Instagram introduce autentificarea în doi paşi

17.02.2016
Instagram introduce autentificarea în doi paşi

Instagram a început să implementeze o nouă caracteristică de securitate. Este vorba de autentificarea în doi paşi, care le oferă utilizatorilor un nivel de siguranţă mai ridicat.

Până acum, autentificarea în contul de Instagram se făcea cu un nume de utilizator şi o parolă. Utilizatorii vor avea opţiunea să activeze autentificarea în doi paşi, prin care vor primi prin SMS un cod temporar pe care să îl introducă atunci când intră în cont.

Decizia celor de la Instagram, platformă care are peste 400 milioane de utilizatori activi, vine după o serie de incidente de securitate. Anul trecut, contul artistei Taylor Swift a fost spart, iar pe acesta au fost publicate mai multe imagini.

Recent, compania a introdus suportul pentru mai multe conturi, o altă caracteristică cerută de multă vreme de utilizatori. Astfel, se poate face trecerea de la un cont la altul fără a da sign out.

Facebook, compania-mamă a Instagram, a introdus autentificarea în doi paşi în 2011.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult