Instalarea iOS 9 poate şterge temporar aplicaţii pentru a elibera spaţiu de stocare

25.06.2015
Instalarea iOS 9 poate şterge temporar aplicaţii pentru a elibera spaţiu de stocare

Pentru a nu se mai confrunta cu problemele de spaţiu ale versiunii actuale de iOS, Apple a micşorat pachetul lui iOS 9 şi a implementat o nouă funcţie în instalarea sa. Cei care nu au spaţiu de ajuns pentru a iniţializa descărcarea actualizării de software vor putea opta pentru a şterge câteva aplicaţii, pentru a face loc pachetului de instalare.

iOS 8 necesita aproximativ 5 GB de spaţiu liber pe dispozitiv, ceva problematic în special pentru cei care dispun de dispozitive entry-level cu 16 GB disponibili. Următoarea versiune a sistemului de operare mobil de la Apple va ocupa însă doar 1,3 GB, asemeni versiunilor precedente precum iOS 7 şi iOS 6. În cazul în care dispozitivul ce urmează a fi actualizat nu are nici măcar atât spaţiu, instalarea va afişa un mesaj care necesită acordul utilizatorului.

Acesta cere permisiunea de a şterge anumite aplicaţii stocate pe telefon pentru a face destul spaţiu. Setările şi salvările jocurilor sunt urcate automat pe iCloud, iar după ce procesul se încheie, acestea sunt descărcate automat, alături de tot conţinutul pe care îl includeau. Această funcţie a fost dezvăluită de cei care folosesc în acest moment versiunile de test ale lui iOS 9, înscrişi în programul de dezvoltare Apple. Un beta public pentru noul sistem de operare pentru iPhone şi iPad va veni în luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult