Internet Explorer 10 Release Preview, disponibil pentru Windows 7 şi Windows Server 2008 R2

Internet Explorer 10 Release Preview, disponibil pentru Windows 7 şi Windows Server 2008 R2

Disponibil în mod oficial utilizatorilor Windows 8 încă din această vară, când a fost lansată versiunea Release Preview a celui mai proaspăt sistem de operare Microsoft, Internet Explorer 10 a devenit disponibil astăzi şi utilizatorilor Windows 7. Cei care au preferat să rămână la Windows Vista sau XP vor fi însă lăsaţi în urmă.

Considerat suficient de stabil, deşi nu este o versiune finală ci doar un Preview Release, Internet Explorer 10 va înlocui versiunea curentă a browser-ului Microsoft, dar va putea fi dezinstalat în caz că ceva nu funcţionează atât de bine pe cât v-aţi dori. Identic cu versiunea inclusă în Windows 8, Internet Explorer 10 pentru Windows 7 se diferenţiază doar prin neincluderea plugin-ului Adobe Flash, care trebuie instalat, ca şi până acum, separat.

O interfaţă aproape neschimbată

Din punct de vedere al interfeţei, noua versiune a browser-ului Internet Explorer nu aduce nimic semnificativ. Schimbările reale au avut loc însă în interior, versiunea a zecea aducând un salt important al compatibilităţii HTML5. Suportul CSS s-a îmbogăţit cu umbre pentru text, tranziţii, transformări 3D, animaţii şi opţiuni avansate pentru paginarea conţinutului, cum ar fi coloane, alinieri şi despărţire automată în silabe. Suportul pentru noile tehnologii Web includ Web Sockets, stocare locală mai bună şi scripturi asincrone, HTML5 primind opţiune de drag and drop, formulare, sandbox şi acces sau control la nivel de fişiere.

Microsoft afirmă că performanţele noului browser sunt spectaculoase, însă, dincolo de propriile teste, acesta aduce doar un salt minor în FutureMark Peacekeeper, comportament pe care l-am observat de altfel şi în cazul versiunii sale pentru Windows RT.

Nu chiar atât de rapid în PeaceKeeper

Compatibilitatea HTML5 este vizibil îmbunătăţită, noul browser obţinând 320 de puncte în HTML5Test, mai mult decât dublu faţă de modestul scor de 138 de puncte al versiunii 9.

Compatibilitate HTML5 net superioară versiunii 9

Alte noutăţi sunt includerea şi activarea în mod implicit a suportului Do Not Track şi implementarea unui mod şi mai avansat de protectie, Enhanced Protected Mode, acesta fiind însă incompatibil cu add-on-urile necunoscute.

Internet Explorer 10 Preview Release este disponibil atât în versiunile x86 cât şi x86-64, fiind compatibil cu Windows 7 Service Pack 1 şi Windows Server 2008 R2 Service Pack 1.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News