iOS 13 va avea dark mode pentru interfaţă, comenzi undo prin gesturi şi suport pentru ferestre de aplicaţii

16.04.2019
iOS 13 va avea dark mode pentru interfaţă, comenzi undo prin gesturi şi suport pentru ferestre de aplicaţii

Apple va dezvălui iOS 13 cu ocazia Developer Conference, eveniment programat pentru luna iunie 2019. Din fericire nu trebuie să aşteptămc chiar până atunci pentru informaţii concrete.

Subiect fierbinte la bursa zvonurilor, iOS 13 introduce pe iPhone unele funcţii specifice tabletelor iPad, cum ar fi suport pentru rularea de aplicaţii în ferestre separate. De mult timp prezent la platforma Android, suportul pentru aplicaţii multiple porneşte de la ideea că aplicaţiile iOS sunt pornite iniţial în modul maximizat .Următorul pas va fi tragerea acestora în ferestre separate folosind interfaţa touch. Odată scoase din modul maximizat, aplicaţiile iau forma unor cartonaşe pe care le putem muta oriunde pe ecran. Pentru a închide o astfel de aplicaţie este de ajuns să tragem cartonaşul spre exteriorul ecranului.

Începând cu iOS 13, browserul Safari va sugera accesarea versiunii desktop a paginilor web, pe tableta iPad.

Totodată, iOS 13 va avea şi o nouă comandă undo, activată alunecând trei degete peste tastatura virtuală, către stânga pentru funcţia undo sau dreapta pentru redo. După actualizarea la noua versiune de firmware, funcţia va fi anunţată cu un tutorial afişat la prima utilizare a tastaturii.

iOS 13 va simplifica instalarea de fonturi, adăugând un panou dedicat în meniul settings. În plus, documentele text pentru care fonturile necesare nu sunt disponibile vor declanşa un mesaj de notificare sugerând instalarea componentelor care lipsesc.

Noua versiune a aplicaţiei Mail permite organizarea mesajelor în categorii, cum ar fi marketing cumpărături, călătorii, sau neimportante. Cele din urmă vor putea fi mutate şi întru o categorie Read Later.

iOS 13 introduce şi noi comenzi prin gesturi pentru selectarea de itemi multiplii în tabele folosind mai multe degete simultan. În plus, bara de status va putea fi personalizată  alegând între modurile Lite sau Dark pentru fiecare aplicaţie redată în modul Split View.

Şi comanda Hey Siri primeşte optimizări, respingând mai bine zgomotele de fundal, iar tastatura implicită pentru iOS primeşte suport îmbunătăţită pentru dictare.

Fără îndoială,  lista noutăţilor aduse de iOS 13 este mult mai largă, dar pentru detalii complete va trebui să aşteptăm anunţul oficial de lansare pregătit de Apple.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult