iOS 7 va fi disponibil din 18 septembrie, iWork, iPhoto şi iMovie sunt gratuite pentru noii clienţi

11.09.2013
iOS 7 va fi disponibil din 18 septembrie, iWork, iPhoto şi iMovie sunt gratuite pentru noii clienţi

Împreună cu noile telefoane iPhone 5S şi iPhone 5C, Apple a anunţat ieri seară că sistemul de operare iOS 7 a fost finalizat, acesta urmând să fie disponibil utilizatorilor începând cu data de 18 septembrie. Cu acesta ocazie, compania a anunţat şi ceva mai puţin obişnuit pentru ea: gratuităţi.

După cum ştim încă din momentul prezentării, iOS 7 aduce o interfaţă complet schimbată, un meniu pentru setări rapide, un nou meniu pentru multitasking şi alte schimbări pe care le vom prezenta pe larg în cursul săptămânii viitoare.

Compania a început să ofere dezvoltatorilor software versiunea finală a sistemului de operare iOS 7 începând de azi noapte, aceasta urmând să fie disponibilă utilizatorilor obişnuiţi începând cu data de 18 septembrie. Cei curioşi pot căuta deja online fişierele IPSW necesare actualizării, însă trebuie menţionat faptul că iTunes 11.1, care este necesar pentru sincronizarea conţinutului, nu este încă disponibil pe platforma Windows şi va trebui să supravieţuiţi  o săptămână fără el.

Vestea bună este că versiunea pentru iPad, care a fost suspectată că nu va fi gata la timp, este şi ea disponibilă. iOS 7 va fi disponibile pentru telefoanele iPhone 4, 4S şi 5, tabletele iPad 2, Mini, 3rd şi 4th, şi playerul multimedia iPod Touch 5th generation.

În cadrul evenimentului, Apple a anunţat că aplicaţiile sale de birou Pages, Numbers şi Keynote, precum şi aplicaţiile de editare media iMovie şi iPhoto, vor deveni gratuite pentru noii clienţi Apple care au activat terminalele după data de 1 septembrie 2013, indiferent dacă este vorba de noile telefoane sau produse Apple deja lansate.

Prin eliminarea costurilor celor trei produse din suita iWork, care au un preţ de 9€ fiecare, şi lansarea iWork for iCloud, Apple intenţionează să atace Google şi Microsoft, care oferă Docs şi Office 365, şi să le ofere clienţilor săi opţiuni puternice pentru editarea de text, calcul tabelar sau prezentări. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News