Kaspersky lansează un program antivirus gratis, disponibil la nivel global

26.07.2017
Kaspersky lansează un program antivirus gratis, disponibil la nivel global

Acuzat în Statele Unite că ar fi implicat într-o campanie recentă de spionaj susţinută de Rusia, producătorul Kaspersky de soluţii antivirus a anunţat disponibilitate unui nou software antivirus gratis, capabil să ofere protecţie de bază împotriva atacurilor cu malware pentru PC-uri din lumea întreagă.

Urmând unei campanii de testare desfăşurată timp de un an şi jumătate cu utilizatori din Rusia, Ucraina, Belarus, China şi alte ţări nordice, Kaspersky a anunţat lansarea oficială la nivel global a unui nou antivirus gratis.

Botezat Kaspersky Free, noul produs de securitate este livrat fără opţiuni avansate cum ar fi controale parentale, protecţie VPN sau a tranzacţiilor desfăşurate online. Beneficiem însă de motorul Kaspersky pentru scanare în timp real a mesajelor email şi fişierele accesate în timpul sesiunilor de navigare web, malware-ul detectat fiind izolat automat înainte de a infecta sistemul de operare.

Potrivit companiei, noul antivirus gratis este livrat fără module adware care să bombardeze utilizatorii cu reclame, Kaspersky alegând să nu folosească acest mijloc de monetizare. În schimb, compania va folosi datele colectate pentru a îmbunătăţii capabilităţile de detecţie malware, de care beneficiază inclusiv utilizatorii plătitori licenţe Kaspersky). 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult