LG G5 va avea un ecran aprins permanent, spun zvonurile

10.02.2016
LG G5 va avea un ecran aprins permanent, spun zvonurile

Nevoia de a porni ecranul pentru fiecare utilizare, inclusiv verificarea notificărilor, este un compromis pe care am fost nevoiţi să îl acceptăm încă de la apariţia primelor modele smartphone, consumul bateriei fiind pur şi simplu prea mare pentru a păstra ecranul unui telefon mobil sofisticat tot timpul pornit. Ei bine, potrivit indiciilor lăsate de surse reputabile LG ar fi depăşit acest obstacol, noul model LG G5 fiind un smartphone cu ecran tot timpul pornit.

LG G5 va avea un ecran aprins permanent, spun zvonurile

Ilustrată cu un GIF animat, funcţionalitatea  always-on oferită de LG G5 nu face uz de întregul ecran, ci doar porţiunea centrală, mesajele relevante fiind afişate în format monocrom.

În timp ce rezultatul poate fi obţinut relativ uşor folosind ecrane cu tehnologie OLED, nu aceasta pare să fie calea aleasă de LG, surse cu legături în industrie vorbind despre folosirea unor tehnologii alternative. Luăm exemplul modelului LG V10, un smartphone ce include un al doilea ecran secundar, plasat deasupra celui principal şi folosit exclusiv pentru afişarea mesajelor de notificare. În cazul de faţă, soluţia pare să fie integrată direct cu ecranul principal, lăsând şi mai mult spaţiu util pentru afişare.

Din fericire detaliile exacte le vom afla în data de 21 februarie, cânt este programată prezentarea oficială a noul vârf de gamă LG G5.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult