Microsoft a adăugat suport pentru sincronizarea pozelor şi a mesajelor SMS între smartphone şi PC-uri cu Windows 10

10.09.2018
Microsoft a adăugat suport pentru sincronizarea pozelor şi a mesajelor SMS între smartphone şi PC-uri cu Windows 10

Rămas fără un OS propriu pentru telefoane mobile, Microsoft a ales o strategie poate mai profitabilă, de a extinde cât mai mule dintre serviciile proprii către platformele mobile deja consacrate şi asigura o comunicare cât mai bună a acestor dispozitive cu platforma Windows 10 pentru PC.

Nu este ceva nou, Apple asigurând de mult timp sincronizarea şi transferuri automate de date între dispozitivele iOS şi PC-urile bazate pe Mac OS. Dar în cazul Microsoft vorbim despre compatibilitate cu ambele platforme mobile, Android şi iOS, mărind substanţial baza de utilizatori care ar putea să prefere Windows 10 pentru interacţiunea cu telefonul mobil.

Astfel, începând cu build-ul 1803, Windows 10 va permite sincronizarea automată a pozelor obţinute pe telefonul şi chiar trimiterea de mesaje SMS din faţa PC-ului. Funcţionalitatea aflată deocamdată la un stadiu limitat va permite în cele din urmă dictarea mesajelor SMS din faţa PC-ului, folosind tehnologii de recunoaştere vocală, cât şi scrierea de mână folosind Windows Ink.

Momentan, aplicaţia pentru mobil creată pentru a asigura funcţionalitatea necesară, numită în mod sugestiv Your Phone, este disponibilă doar în versiune pentru Android, deşi Microsoft promite şi o ediţie pentru iPhone care ar urma să fie finalizată în viitorul apropiat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult