Microsoft dezvăluie un noul design pentru logo-ul Windows şi icon-urile aplicaţilor de sistem

13.12.2019
Microsoft dezvăluie un noul design pentru logo-ul Windows şi icon-urile aplicaţilor de sistem

Microsoft modifică logo-ul Windows şi icon-urile pentru multe dintre aplicaţiile sistemului de operare.

Cunoscută de peste un an, planul gigantului software de a aduce schimbări majore în aspectul Windows începând cu pachetul de aplicaţii Office. Microsoft continuă acum cu reproiectarea icon-urilor a peste 100 de aplicaţii de sistem, introducând un nou stil de culori şi finisaje.

Iniţiativa face parte dintr-un efort mai amplu pentru modernizarea software-ului şi serviciilor Microsoft în baza unui nou concept de interfaţă numit Fluent Design.

„Cu cel mai nou set de icon-uri reproiectate, ne-am confruntat cu două provocări majore”, explică Jon Friedman , vicepreşedinte corporativ de proiectare şi cercetare la Microsoft. „Am dorit să transmitem mai bine mesajul de inovare şi schimbare, păstrând în acelaşi timp familiaritatea pentru clienţi. De asemenea, am dorit să dezvoltăm un sistem de design flexibil şi deschis, care să poată acoperi o gamă mai largă de contexte, rămânând totuşi fidel identităţii Microsoft”.

Microsoft pare să concentreze o parte din efortul de proiectare pe eliminarea inconsistenţelor între diferitele icon-uri Windows, unele dintre acestea aparţinând unor aplicaţii introduse acum zeci de ani. Astfel, în locul unei schimbări totale de design, majoritatea icon-urilor prezintă modificări subtile şi bine armonizate pentru a păstra consistenţa în ansamblu, atunci sunt privite împreună ca într-un catalog.

Cât despre logo-ul Windows, folosit atât cu versiunea Windows 8 dar şi succesorul Windows 10, schimbă nuanţa unică de culoare cu un gradient, fiecare segment de „fereastră” fiind reprezentat cu o nuanţă diferită de albastru. Schimbările apărute deja în ultima versiune Windows 10X ating şi alte aspecte ale sistemului de operare, Microsoft adresând modul în care sun accesate panoul Settings, Centrul de Notificări şi alte secţiuni importante.

Adaptat pentru dispozitive cu două ecrane, Windows 10X vine şi cu un nou Start Menu, din care Live Tiles-urile au fost complet eliminate.

Aşteptată să continue şi în cursul anului 2020, tranziţia la stilul de interfaţă Fluent Design a atins deja browserul Edge, care s-a ales cu un nou icon, logo-ul pachetului de aplicaţii Office şi va continua cu alte aplicaţii Microsoft pentru mobil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult