Microsoft nu va lansa Windows 10 pentru telefoane mobile în această vară

01.05.2015
Microsoft nu va lansa Windows 10 pentru telefoane mobile în această vară

În timp ce dezvăluiri indirecte făcute de parteneri dau ca sigură lansarea Windows 10 pentru PC în această vară, nu acelaşi lucru poate fi spus despre ediţia pentru smartphone. Confirmând zvonurile despre starea proastă în care se află varianta pentru dispozitive mobile, Microsoft a detaliat etapele pentru lansarea incrementală a Windows 10, întâi în variantă pentru PC-uri şi apoi pentru alte platforme.

Microsoft nu va lansa Windows 10 pentru telefoane mobile în această vară

Vorbind în cadrul conferinţei Microsoft BUILD organizată în aceste zile la San Francisco, vicepreşedintele Joe Belfiore a explicat că versiunea pentru smartphone a sistemului de operare nu a ajuns la un stadiu la fel de avansat precum cea pentru PC. Drept consecinţă, Windows 10 va debuta pe telefoane mobile la ceva timp după ediţia pentru PC, programată pentru lansare în această vară. În plus, ˝sunt dispozitive şi funcţii care nu vor fi gata în ziua lansării, urmând să fie adăugate la o dată ulterioară.

Acelaşi Joe Belfiore spune că ˝din punct de vedere al dispozitivelor, principala noastră preocupare este să pornim valul de lansări Windows 10 cu o lansare reuşită pentru PC. Puteţi aştepta ca lansările pentru alte dispozitive – phone, HoloLens, Xbox, Surface Hub – să fie făcute incremental, probabil nu în acelaşi timp cu versiunea pentru PC.˝

Dincolo de amânarea datei de lansare, un detaliu important este acela că Microsoft a admis faptul că anumite funcţii pregătite pentru Windows 10 nu vor fi disponibile la momentul lansării. Chiar dacă nu a precizat exact care sunt acestea, vicepreşedintele Microsoft a dezvăluit totuşi că lansările ˝de funcţii˝ încep încă din perioada verii şi vor accelera înspre toamnă. Un prim exemplu este suportul pentru folosirea de extensii cu web browser-ul Microsoft Edge, care nu va fi adăugat decât după finalul acestei veri.

Deşi promite noi build-uri de test, Microsoft nu a stabilit momentan o dată de lansare pentru Windows 10. ˝Suntem în grafic pentru această vară, dar ar trebui să ţineţi cont de noţiunea Windows as a service˝, spune vicepreşedintele Microsoft. În traducere: Windows 10 va fi lansat în această vară, dar momentul ca fi urmat de numeroase actualizări în succesiune rapidă, funcţii nou introduse şi modificări în funcţionarea aplicaţiilor pe parcursul lunilor următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult