Microsoft pensionează brandul Internet Explorer. Noul web browser din Windows 10 va avea alt nume

17.03.2015
Microsoft pensionează brandul Internet Explorer. Noul web browser din Windows 10 va avea alt nume

După mai multe zvonuri şi indicii, Microsoft a confirmat planul pentru renunţarea la brandul Internet Explorer, web browser-ul dezvoltat în cardul Project Spartan urmând să fie lansat sub un alt nume.

Potrivit dezvăluirilor făcute la conferinţa Microsoft Convergence chiar de către directorul de marketing Chris Caposella, Microsoft pregăteşte un nou brand şi nume pentru web browser-ul principal livrat cu sistemul de operare Windows 10: ˝Vom continua să avem Internet Explorer, dar vom avea şi un nou web browser, numit deocamdată după numele de cod Project Spartan˝. Internet Explorer va fi păstrat în unele versiuni de Windows 10, dar numai din considerente de compatibilitate cu aplicaţiile folosite în mediul de afaceri, Project Spartan fiind alegerea implicită pentru navigare web.

Microsoft a încercat, fără succes, să spele imaginea negativă creată în jurul numelui Internet Explorer, apelând inclusiv la campanii denigratoare la adresa infamului Internet Explorer 6, menite să convingă utilizatorii de progresele făcute cu versiunile ulterioare de Internet Explorer. Din păcate scopul reclamelor nu a fost atins, plecarea fostului şef responsabil cu dezvoltarea Internet Explorer semnalând un nou început pentru web browser-ul Microsoft.

Microsoft caută un nou nume pentru viitorul său web browser

Cât despre noul nume de scenă, Caposella a ilustrat puterea brandului Microsoft atunci când este alăturat numelui Windows şi apoi Internet Explorer. clarificând motivele ce au determinat abandonarea sa. Chiar dacă studiul de marketing este încă în desfăşurare, planurile sunt pentru alegerea unui nume care să aibă rezonanţă deosebită printre utilizatorii Google Chrome şi cât mai puţine asemănări faţă de vechiul nume. Indiferent de varianta aleasă, noul web browser aproape sigur va avea numele Microsoft ataşat la început, eliminând astfel orice confuzii privind provenienţa sa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult