Microsoft prezintă Refresh Windows, utilitarul care simplifică reinstalarea „pe curat” a sistemului Windows 10

17.06.2016
Microsoft prezintă Refresh Windows, utilitarul care simplifică reinstalarea „pe curat” a sistemului Windows 10

Aflat momentan în etapa de testare, utilitarul Refresh Windows promite să uşureze reinstalarea sistemului de operare Windows 10, automatizând descărcarea celui mai recent kit de instalare din internet, aplicarea cheilor de licenţă şi a setărilor pentru instalare.

Funcţional începând cu build 14342, utilitarul Refresh Windows va putea fi folosit în mod oficial şi cu ediţia Windows 10 Anniversary Update, pregătită pentru debut în acestă vară.

Aplicaţia disponibilă deja pentru download necesită pentru folosire doar prezenţa unei conexiuni la internet şi suficient spaţiu liber pe hard disk. De asemenea, este necesar să aveţi deja instalat pe PC ultima versiune Windows 10 Insider Preview în ediţie Home sau Pro (32 bit sau 64 bit).

Trebuie ştiut că folosind utilitarul Refresh Windows pentru reinstalarea sistemului de operare veţi pierde aplicaţiile şi driverele pentru componente deja instalate, precum şi setările folosite pentru personalizare.

În prezent, utilitarul Refresh Windows este suportat pentru ediţiile în engleză, chineză şi japoneză ale sistemului de operare Windows 10.

Vezi si Windows Store va permite alegerea locaţiei de instalare pentru aplicaţiile mari

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult