Microsoft ratează încă o actualizare Windows 10

02.04.2020
Microsoft ratează încă o actualizare Windows 10

În plină pandemie COVID-19, o nouă actualizare Windows 10 cauzează probleme utilizatorilor, pe care Microsoft nu le confirmă oficial, deocamdată.

Identificată cu numele KB4541335, noul patch Windows 10 a fost publicat în data de 24 martie ca şi actualizare opţională, ajungând astfel la un număr de utilizatori ceva mai redus.

Promiţând să remedieze mai multe bug-uri descoperite în cele mai recente build-uri Windows 10, 1909 şi 1903, actualizarea lasă o parte dintre PC-uri cu probleme de stabilitate.

Apărând mai ales în timpul sesiunilor de jocuri, crash-urile de tip BSOD (Blue Screen of Death) vin însoţite de mesajul “whea_uncorrectable_error”. Deşi apare mai frecvent în cazul defecţiunilor hardware, în cazul de faţă codul de eroare afişat pare să indice o problemă de corupere a memorie sau nefuncţionarea unuia dintre driverii de sistem.

Alţi utilizatori raportează crash-uri similare şi în timpul vizionării de clipuri YouTube, însă fără o corelaţie clară cu o nume activitate.

Între timp, alţi utilizatori au raportat pe hub-ul de feedback al Microsoft că laptopurile lor funcţionează mai lent după instalarea patch-ului, cu un nivel ridicat de utilizare a procesorului atunci când dispozitivul se încarcă, iar părţi din interfaţa Windows 10 par să nu mai răspundă.

Deocamdată, singura soluţie posibilă este dezinstalarea manuală a patch-ului KB4541335, Microsoft neoferind un remediu oficial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult