Mozilla oferă o versiune mai rapidă de Firefox pentru Android

27.06.2012
Mozilla oferă o versiune mai rapidă de Firefox pentru Android

După îndelungi critici primite din partea utilizatorilor nemulţumiţi de performanţele slabe, redarea incorectă a paginilor web şi gestionarea mediocră a resurselor de procesare, Mozilla luat măsuri drastice, decizând să refacă complet ediţia pentru dispozitive Android a web browser-ului Firefox.

Mozilla oferă o versiune mai rapidă de Firefox pentru Android

Noul Firefox pentru telefoane şi tablete cu sistem Android este mai sigur, mai eficient în utilizarea memoriei RAM şi mult mai rapid, datorită includerii suportului pentru randare asistată de GPU a paginilor web.

Timpul de pornire a aplicaţiei a fost redus, paginile se încarcă mai repede, iar utilizarea funcţiilor zoom şi panning dau rezultate mult îmbunătăţite, atât din punct de vedere al timpilor de răspuns, cât şi a clarităţii textului redat pe ecran.

Firefox 14 Firefox 14

Interfaţa Firefox a fost optimizată pentru mai multă eficienţă şi include acum o pagină de start personalizată, care scurtează paşii necesari pentru vizitarea destinaţiilor favorite de pe web. Suportul pentru tab-uri este mai bine optimizat, la fel şi sistemul pentru componente Add-on, utile pentru o experienţă completă la navigare web.

De mare folos celor care utilizează în paralel şi versiunea Firefox pentru PC, funcţia Firefox Sync asigură sincronizarea cu telefonul mobil a istoricului de navigare, colecţia de bookmark-uri, parole şi alte date folosite la completarea formularelor din paginile web.

Dacă până acum, lipsa suportului pentru tehnologiile Adobe Flash era o constantă sursă de nemulţumiri pentru utilizatorii Firefox, iată că noua versiune Firefox pentru dispozitive Android rezolvă complet această problemă, permiţând redarea fără probleme a secvenţelor video şi chiar jocuri flash. Nu lipseşte nici suportul pentru tehnologiile HTML 5, utilizate pentru furnizarea de conţinut multimedia pe anumite website-uri.

La capitolul optimizări pentru securitate, merită menţionată funcţia Do Not Track (blochează funcţiile de monitorizare ale website-urilor pe care le vizităm), sistemul Master Password pentru securizarea colecţiei de parole cu o parolă unică de acces, respectiv suportul HTTP Strict Transport Security (forţează utilizarea de conexiuni securizate la comunicarea cu website-urile pe care le vizităm).

Download Firefox 14

Noua versiune Mozilla Firefox 14.0 pentru dispozitive Android poate fi descărcată şi utilizată în mod gratuit, vizitând magazinul de aplicaţii Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult