Pentru prima dată în Marea Britanie, un suspect a fost arestat cu ajutorul unei tehnologii de recunoaştere facială

07.06.2017
Pentru prima dată în Marea Britanie, un suspect a fost arestat cu ajutorul unei tehnologii de recunoaştere facială

Poliţia din South Wales a făcut, pe 31 mai, prima reţinere a unui suspect cu ajutorul unui sistem de recunoaştere facială. Tehnologia, despre care nu se oferă multe detalii, a fost testată pe larg în perioada finalei Ligii Campionilor, care a avut loc la Cardiff pe Millennium Stadium.

 

Soluţiile hardware şi software au fost furnizate de compania japoneză NEC. Bărbatul nu a fost reţinut la meciul de fotbal şi nici în legătură cu evenimentul sportiv.

 

Cu ocazia finalei au fost văzute în Cardiff multe dubiţe cu camere video deasupra, pe care era inscripţionat mesajul: „Echipate cu sisteme de recunoaştere facială”. Tehnologia a fost implementată de asemenea în centrul oraşului şi în alte zone „strategice”.

 

 

Nu se cunosc detalii despre bărbatul reţinut şi nici nu se ştie de ce este acuzat. Se presupune că tehnologia fotografiază feţele oamenilor care trec prin faţa camerelor, iar imaginile sunt comparate cu cele din baza de date cu suspecţi şi persoane căutate a poliţiei. 

 

Astfel de tehnologii sunt considerate de mulţi oameni invazive, deoarece încalcă dreptul la intimitate al cetăţenilor. Însă în Marea Britanie oamenii s-au obişnuit cu gândul că sunt filmaţi aproape peste tot. Aceasta este ţara cu cele mai multe camere de supraveghere publice din lume. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult