Platforma Android în luna mai 2018: Oreo depăşeşte pragul de 5%

09.05.2018
Platforma Android în luna mai 2018: Oreo depăşeşte pragul de 5%

Lansată oficial în luna august 2017, versiunea Android 8 (Oreo) este prezentă acum pe 5.7% din totalul dispozitivelor cu sistem Android aflate în circulaţie, de patru ori mai puţin decât numărul dispozitivelor cu sistem Android 6.0 şi de peste cinci ori mai puţin decât numărul dispozitivele motorizate de versiunea Android 7.0/7.1.

Comparat lunii anterioare, cele două versiuni Android Oreo (8.0 şi 8.1) şi-au crescut cu 1.1% cota de piaţă, primind îndeosebi utilizatori care şi-au actualizat sau înlocuit dispozitivele echipate cu versiuni mai vechi de Android. Încă livrată pe multe dispozitive din gama inferioară de preţuri, sau ca acualizare pentru dispozitive existente, versiunea Android 7.1 a plusat cu 0.4% ajungând la o cotă de piaţă de 8.2%.

Pe locul trei se află acum „bătrânul” Android Marshmallow (6.0), cu 25.5% din totalul dispozitivelor active de pe serviciile Google Play. Imediat sub acesta găsim versiunea Android 5.1, cu 17.6% cotă de piaţă. De asemenea, o altă „antichitate” în top, versiunea Android KitKat, se păstrează bine pe locul 5, cu 10.3% din total.

Având în vedere că există deja mai multe iniţiative din partea dezvoltatorilor hardware să aducă Oreo pe modelele deja lansate, această variantă nu are altă traiectorie decât în sus, cel puţin până la debutul oficial al versiunii Android P.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult