Primele imagini şi primele detalii despre viitorul iOS 8

14.03.2014
Primele imagini şi primele detalii despre viitorul iOS 8

Acum două zile au ieşit la iveală primele informaţii despre viitoarea versiune cu numărul 8 a platformei iOS, acestea detaliind schimbările importante prin care va trece serviciul Apple Maps. O serie nouă de informaţii şi câteva capturi de ecran proaspete dezvăluie detalii suplimentare noi despre ceea vom putea folosi începând din toamnă.

Deoarece iOS 8 se află într-un stadiu timpuriu de dezvoltare, cele trei capturi de ecran nu înfăţişează nici o modificare vizibilă de interfaţă. Apple a operat schimbări radicale în iOS 7 şi este posibil să îmbunătăţească uşor interfaţa viitorului iOS 8, însă aceste schimbări, dacă vor exista, nu sunt vizibile în acest moment. Mai interesante sunt aplicaţiile care pot fi văzute în aceste capturi de ecran.

Prima dintre acestea este Healthbook, o aplicaţie despre a cărei existenţă am aflat încă din luna ianuarie a acestui an. Apple a implementat pe iPhone 5S un cip dedicat pentru procesarea datelor oferite de senzori (M7), iar speculatul viitor produs iWatch va îmbunătăţi oferta destinată amatorilor de mişcare. Aplicaţia Healthbook va fi un punct central care va înregistra paşii făcuţi, distanţa parcursă, caloriile consumate şi alte informaţii de acest fel, ţinând astfel un jurnal al activităţilor cu caracter sportiv.

Compania Apple a îmbunătăţit semnificativ utilitatea interfeţei online a serviciului iCloud prin implementarea unor aplicaţii Web echivalente produselor din suita iWork, şi se pare că aceasta va continua în această direcţie. Capturile de ecran ne arată că viitoarea versiune 8 a sistemului de operare iOS va include versiuni optimizate pentru telefoane sau tablete a cunoscutelor aplicaţii Preview şi TextEdit de pe platforma OS X.

Conform 9to4mac, cele două noi aplicaţii nu vor fi nişte versiune complete ale produselor echivalente din OS X şi nu vor include facilităţi pentru editarea fişierelor PDF, imaginilor sau fişierelor text. Preview şi TextEdit beneficiază însă de sincronizare iCloud începând de la OS X 10.8, iar versiunile lor pentru iOS vor permite vizualizarea fişierelor stocate online.

În final, capturile de ecran ne arată că iOS 8 va include şi o aplicaţie Tips, care va oferi o mână de ajutor celor proaspăt sosiţi în lumea Apple. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News