Reprezentant Kaspersky Lab România: Compania este prinsă în conflictul dintre Statele Unite şi Rusia

19.09.2017
Reprezentant Kaspersky Lab România: Compania este prinsă în conflictul dintre Statele Unite şi Rusia

Kaspersky este prinsă în conflictul dintre Statele Unite şi Rusia, devenind o victimă colaterală, a declarat Costin Raiu, directorul echipei de Cercetare şi Analiză, după ce Departamentul de Securitate Internă din SUA a cerut agenţiilor guvernamentale să elimine softurile companiei din sistemele IT.

 

„Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă nu există nici un fel de dovezi care ar sugera faptul că ar exista lucruri dubioase în produse. Toate aceste evenimente sau declaraţii sunt de genul următor: „ar putea”, „poate să”, „ar putea fi”. Având în vedere că de 20 de ani de când există Kaspersky nu a fost absolut nici o problemă şi problemele au început relativ recent, când Statele Unite şi Rusia au intrat într-un conflict în urma alegerilor, părerea mea este că firma este prinsă în acest conflict şi devine o victimă colaterală. Eu zic că este imposibil ca produsele să aibă o problemă, pentru că cineva şi-ar da seama. Părerea mea este că e problemă pur politică şi ţine de conflictul dintre superputeri, nu neapărat de produse”, a explicat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu presa, Costin Raiu, director global al echipei de Cercetare şi Analiză de la Kaspersky Lab.

 

Departamentul de Securitate Internă din SUA a cerut tuturor agenţiilor guvernamentale să elimine toate softurile companiei ruseşti Kaspersky Lab din sistemele IT, pe fondul unor suspiciuni în privinţa legăturilor companiei cu serviciile de informaţii din Rusia, potrivit BBC News.

Elaine Duke, secretarul Departamentului de Securitate Internă, a oferit agenţiilor guvernamentale un termen de 90 de zile pentru eliminarea şi înlocuirea softurilor companiei ruseşti.

 

Oficialii companiei Kaspersky Lab au negat în repetate rânduri că ar avea legături cu Kremlinul şi s-au declarat dezamăgiţi de acţiunea şi de acuzaţiile Departamentului de Securitate Internă, precizând că sunt nefondate.

 

În urmă cu două luni, site-ul Bloomberg sugera că directorul executiv al companiei Kaspersky, Eugene Kaspersky, i-ar fi trimis mai multe emailuri unui alt şef al companiei în care vorbea despre un proiect secret de securitate cibernetică solicitat de serviciul de informaţii FSB din Rusia. Astfel, compania Kaspersky ar fi trimis informaţii importante către serviciile de securitate ruseşti.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult