Sailfish OS, o nouă alternativă disponibilă posesorilor de telefoane cu Android

Sailfish OS, o nouă alternativă disponibilă posesorilor de telefoane cu Android

Renăscut din cenuşa MeeGo şi livrat cu un smartphone de 400 euro , Sailfish OS va putea fi adăugat ca a doua opţiune şi pe telefoanele cu sistem Android, aducând un binevenit suflu de prospeţime celor dornici să renunţe măcar pentru o vreme la platforma susţinută de Google.

Potrivit declaraţiilor făcute de CEO-ul Tomi Pienimäki, pachetul de instalare ce urmează să fie pus la dispoziţia publicului în curând va permite instalarea Sailfish OS în doar câţiva paşi relativ uşor de parcurs. Admiţând că locuitorii Finlandei nu sunt tocmai interesaţi de modificarea sistemului de operare livrat cu telefonul pe care l-au achiziţionat, liderul companiei înfiinţată de foşti angajaţi Nokia a precizat că oferta are în vizor mai ales piaţa din China, unde actualizarea modelelor smartphone din generaţiile mai vechi cu versiuni de Android modificate este o practică des întâlnită.

Sailfish OS, o nouă alternativă disponibilă posesorilor de telefoane cu Android

Trebuie spus că producătorul Jolla nu are planuri pentru a face profit direct din vânzarea noului sistem de operare. În schimb, compania va beneficia în mod indirect de pe urma serviciilor, aplicaţiile şi publicitatea livrată prin dispozitivele pe care utilizatorii au instalat în mod gratuit platforma Sailfish OS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult