Samsung a cumpărat Viv, un asistent virtual realizat de echipa din spatele Siri

06.10.2016
Samsung a cumpărat Viv, un asistent virtual realizat de echipa din spatele Siri

Viv Labs, compania producătoare de inteligenţă artificială fondată de membrii originali ai echipei din spatele Siri, a fost cumpărată de Samsung. Această veste vine în urma anunţului smartphone-urilor Pixel de la Google, care vin echipate cu Google Assistant, o alternativă la Siri, Cortana, Alexa şi alte sisteme de acest gen. Samsung va integra cu siguranţă tehnologia Viv în produsele sale din viitor, pentru a putea concura de pe teren egal cu celelalte companii de top din spaţiul mobil şi nu numai.

Apple a cumpărat Siri în 2012, iar între timp, membrii fondatori ai vechii companii au părăsit compania pentru a pune bazele Viv Labs. Se pare că noul proiect nu este foarte diferit faţă de cel vechi, însă performanţa sistmeului este mult îmbunătăţită faţă de ceea ce poate face Siri pe dispozitivele Apple. Asistentul virtual Viv a fost prezentat în mod public în luna mai în cadrul Disrupt NY, unde a putut duce la bun sfârşit operaţiuni complexe bazate pe comenzi într-un limbaj natural.

Se pare însă că Viv Labs va opera ca entitate independentă în cadrul Samsung, compania coreană dorind astfel să aibă acces exclusiv asupra ei. Proababil că următoarele smartphone-uri cu Android din gama Galaxy vor beneficia de pe urma integrării cu tehnologia Viv, renunţând astfel la Google Now. Întrucât nu este clar dacă Google Assistant va fi vreodată disponibil pe alte dispozitive care nu fac parte din seria Pixel, Samsung a făcut o mişcare strategică pentru a ţine pasul cu oferta concurenţilor din spaţiul mobil.

Desigur, asistentul virtual Viv ar putea fi folosit cu succes şi pe alte tipuri de dispozitive Samsung, precum electrocasnicele inteligente conectate la internet sau televizoare. Acesta este încă un pas către independenţa companiei coreene de servicii Google, după lansarea Samsung Pay şi a aplicaţiei de sănătate S Health.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult