Shazam va recunoaşte într-o bună zi şi obiectele sau imaginile, nu doar muzica

06.03.2015
Shazam va recunoaşte într-o bună zi şi obiectele sau imaginile, nu doar muzica

Shazam este una dintre cele mai celebre aplicaţii pentru telefoane mobile, venerabilul serviciu de recunoaştere audio născut acum 16 ani profitând din plin de revoluţia mobilităţii şi păstrându-şi ulterior supremaţia în ciuda apariţiei unor rivali redutabili precum SoundHound sau TrackID. Conform Reuters, aplicaţia va fi capabilă în curând să recunoască mai mult decât sunete, însă detaliile despre această viitoare evoluţie nu sunt prea clare în acest moment.

Conform unei declaraţii făcute de către managerul Rich Riley şi preluate de către Reuters, aplicaţia Shazam va oferi în curând funcţii mai avansate decât recunoaşterea audio a muzicii sau a serialelor TV. Aplicaţia are în prezent peste 100 de milioane de utilizatorii, iar compania intenţionează să profite de renumele produsului şi să augmenteze faimosul buton circular albastru cu funcţii noi.

Folosind de data aceasta camera foto a telefonului, şi nu microfonul, aplicaţia Shazam va fi capabilă să recunoască obiecte şi să ofere mai multe informaţii despre acestea. Conform declaraţiilor făcute de către managerul companiei, utilizatorii vor putea orienta telefonul către o cutie de cereale pentru a primi informaţii nutriţionale sau către un DVD pentru a primi opţiunea de a cumpăra coloana sonoră în format digital.

Ideea poate că sună familiar deoarece nu este chiar nouă. Google încă mai are în portofoliu aplicaţia Googles, aceasta permiţând scanarea codurilor cu bare sau recunoaşterea vizuală a unor clădiri, picturi sau imagini celebre, însă compania nu prea mai pare interesată de această tehnologie deoarece versiunea pentru Android nu a mai fost actualizată de aproape un an iar opţiunea pentru iOS a fost înlăturată cu totul.

Managerul Shazam nu a oferit mai multe detalii despre viitoarea opţiune de recunoaştere a obiectelor, însă putem presupune că vom vedea ceva similar, dar mai bine integrat cu serviciile comerciale capabile să beneficieze de aşa ceva. Pe lângă detaliile tehnice, nici data lansării noului serviciu de recunoaştere optică nu este cunoscută în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News