Skype îţi permite acum să arăţi conţinutul ecranului pe telefoanele cu Android sau iOS

12.04.2019
Skype îţi permite acum să arăţi conţinutul ecranului pe telefoanele cu Android sau iOS

Uneori se întâmplă să vorbeşti despre ceva pe Skype şi să vrei să arăţi ecranul telefonului celeilaltei persoane. Poate fi o postare pe Facebook, o pagină web sau orice altă informaţie pe care vrei să o comunici instant. Până acum, singura variantă era trimiterea link-ului direct sau realizarea unei capturi de ecran.

Microsoft va permite utilizatorilor Skype să transmită în live stream conţinutul ecranului în timpul apelurilor de voce. Compania testează deja noua funcţie în versiunile pentru a Android şi iOS ale clientului Skype.

Potrivit sugestiilor Microsoft, noua funcţie poate fi folosită pentru a arăta prezentări Powerpoint  partenerilor de afaceri,  sugestii din aplicaţiile de cumpărături online sau chiar sugestii din aplicaţiile de dating. În practică, funcţia screen sharing ar putea funcţiona ca soluţie universală pentru multe probleme întâlnite de utilizatorii Skype în viaţa de zi cu zi,  înlocuind explicaţiile verbale cu indicaţii vizuale mult mai uşor de înţeles.

Nu este clar când anume plănuieşte Microsoft să anunţe oficial noua funcţie. Ştim doar că atât versiunile pentru Android şi iOS ale clientului Skype vor putea reda în live stream conţinutul ecranului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult