Studiu: Utilizatorii de Android se mută pe iOS pentru o experienţă de utilizare mai bună

27.08.2018
Studiu: Utilizatorii de Android se mută pe iOS pentru o experienţă de utilizare mai bună

Atât Apple, cât şi producătorii de dispozitive cu Android rulează tot timpul campanii de promovare care să atragă utilizatori către dispozitivele lor, însă nu prea ştim cât de eficiente sunt acestea şi care sunt avantajele fiecărei platforme care atrag de fapt utilizatorii. Conform unui studiu realizat de PCMag, cei mai mulţi se mută de pe Android pe iOS, motivul principal fiind „experienţa de utilizare superioară”. Desigur, există şi câteva categorii în care Android iese câştigător.

Studiul PCMag a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 2.500 de persoane, care au intrat pe site şi au completat chestionarul realizat de publicaţie. Acesta era adresat strict utilizatorilor care au făcut schimbarea de la un sistem de operare la altul, nu celor care nu au folosit ambele platforme până în prezent.

Astfel, 47 dintre cei care au completat chestionarul spun că au trecut de la Android la iOS pentru o mai bună experienţă de utilizare, în timp ce doar 30% au spus că s-au mutat de pe iOS pe Android din acelaşi motiv. Când vine vorba despre capabilităţile telefoanelor, părerea celor care au răspuns e undeva la mijloc. 24% s-au mutat pe Android pentru capabilităţi îmbunătăţite (cameră mai bună, design superior, etc.), în timp ce 25% s-au mutat pe iOS din aceleaşi motive.

Preţul este însă un aspect foarte important în ultima perioadă pe piaţa de smartphone-uri, iar motivul principal pentru care utilizatorii de iOS se mută pe Android este preţul mai mic, 29% dintre intervievaţi fiind de această părere. Curios, există 11% care spun că s-au mutat pe iOS din acest motiv, ceva greu de crezut.

Celelalte motive precum „mai multe aplicaţii”, „suport tehnic mai bun”, „actualizări mai rapide” şi „alte motive” sunt destul de jos atunci când vine vorba despre influenţarea deciziei de mutare de pe un sistem de operare pe altul. Doar 6% spun că s-au mutat pe Android pentru oferta de aplicaţii mai vastă, în timp ce doar 4% s-au mutat pe iOS pentru actualizări rapide.

Desigur, acest eşantion de utilizatori nu este nici pe departe reprezentativ pentru întreaga piaţă de mobile, însă prezintă o perspectivă interesantă despre preferinţele unora dintre utilizatori.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult