Suita Office pentru telefoanele Windows 10 va fi lansată până la sfârşitul lunii aprilie

20.04.2015
Suita Office pentru telefoanele Windows 10 va fi lansată până la sfârşitul lunii aprilie

Acum un an, Microsoft a lansat o versiune specială a suitei sale Office care a fost creată pentru tabletele Apple iPad, aceasta fiind urmată după câteva luni bune de versiunea similară pentru tabletele Android. În mod ciudat, tocmai ecosistemul Windows a dus lipsa unei suite Office optimizată pentru mediul tactil, însă, după lansarea primei versiuni Preview a suitei de productivitate pentru tabletele Windows 10, a venit şi rândul telefoanelor Windows 10 să se bucure de atenţie.

Conform unui anunţ oficial făcut de către companie, aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint compatibile cu telefoanele Windows 10 vor fi lansate la sfârşitul acestei luni, curioşii având astfel  de aşteptat o perioadă redusă de timp. Din informaţiile oferite de Microsoft, se înţelege că viitoarele produse software din suita Office vor deveni universale, ceea ce sugerează că în final va fi vorba doar de o optimizare a deja lansatei suite Office Preview pentru Windows 10 pentru ecranele mai mici ale telefoanelor.

În prezent, platforma Windows Phone dispune doar de vechiul şi limitatul produs Office Mobile (mai nou Office Hub), în aceeaşi situaţie fiind de altfel şi platforma Android. Singurul ecosistem care beneficiază de versiunile optimizate pentru telefoane ale noului pachet Office este iOS, însă Microsoft lasă să se înţeleagă că viitoarele aplicaţii Office universale pentru Windows 10 vor fi şablonul pe baza căruia vor fi actualizate sau completate şi produsele pentru telefoanele sau telefoane iOS şi Android.

În acest moment, compania nu a oferit mai multe detalii în afara unei singure capturi de ecran şi unei informaţii care dezvăluie că versiunile pentru telefoane mobile vor avea o interfaţa optimizată pentru utilizarea cu o singură mână. Conform informaţiilor disponibile în acest moment, noua interfaţă va fi activată în cazul telefoanelor şi tabletelor cu ecrane mai mici de 8”, în timp ce tabletele sau laptopurile cu ecrane mai mari de 8” vor beneficia de interfaţa deja cunoscută de la curenta versiune Preview a suitei Office pentru Windows 10. În afara acestei suite optimizată pentru ecrane tactile, Microsoft lucrează în prezent şi la Office 2016, versiunea desktop tradiţională a celebrei sale suite de aplicaţii de birou.

Compania nu a dezvăluit încă planurile de licenţiere a acestor produse. Suita Office pentru tabletele Apple a fost dependentă iniţial de un abonament Office 365, însă Microsoft a început să permită utilizarea gratuită limitată începând cu lansarea versiunii echivalente pentru Android. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News