Vremea pe Desktop, fără canicula de rigoare

E foarte cald afară, dar mai exact cât de cald şi cum va evolua vremea în următoarele ore şi zile? Nedumeririle legate de vreme sunt cam greu de rezolvat când eşti la servicu, fară televizor, fără radio, doar tu şi calculatorul. Problema se rezolvă în două modalităţi dacă ai conexiune la Internet. Prima ar fi să intri periodic pe site-urile specializate în prognoze, dar cea mai la îndemână este să instalezi pe calculator o mică aplicaţie care primeşte automat prin Internet informaţiile care te interesează: temperatura actuală, umiditatea, presiunea atmosferică sau prognoza pe următoarele zile.

Aplicaţii sunt multe însă în următoarele rânduri am ales să prezint doar câteva, în fond toate fac acelaşi lucru. Nu e prea greu să găseşti astfel de aplicaţii, o simplă căutare cu Google fiind suficientă.

Drumul l-am început pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (INMH) de unde doream să iau valorile exacte ale temperaturilor pentru a le compara cu ceea ce îmi vor servi aplicaţiile. Am constatat imediat că INMH oferă chiar genul de aplicaţie de care am nevoie.

DigiWeather

Aşa este denumită aplicaţia oferită de INMH exclusiv pentru România. Indică prognoza pentru următoarele trei zile, presiunea atmosferică, viteza şi direcţia vântului, iar informaţiile sunt livrate în română. Pentru a o putea folosi este necesar să vă creaţi un cont gratuit pe site-ul INMH şi să instalaţi Yahoo! Widgets, aplicaţia care va găzdui DigiWeather.

DigiWeatherDupă instalarea Yahoo Widgets! este recomandat să închideţi toate ferestrele aferente lui: ceasul, indicii bursieri etc. Un simplu click dreapta şi „Close Widget” rezolvă problema cu încărcarea ecranului de ferestre inutile. După aceasta se instalează DigiWeather şi se configurează. Mare lucru nu trebuie făcut, click pe numele oraşului şi se introduce locaţia care se doreşte a fi monitorizată.

Dintre toate aplicaţiile testate aceasta este cea mai performantă şi recunoaşte cele mai multe oraşe ale României, conţinutul său fiind livrat direct de INMH şi nu de alte site-uri colaboratoare, din afara ţării.

Ca aspecte negative am putea puncta: prognoză doar pe trei zile, nu păstrează o istorie a oraşelor care au fost căutate în prealabil şi dependeţa de Yahoo! Widgets.

Descarcă: Yahoo! Widgets
Descarcă: DigiWeather
Înregistrare: INMH