Web browser-ul Chrome, lăsat fără o parte din extensii din motive de siguranţă

28.05.2014
Web browser-ul Chrome, lăsat fără o parte din extensii din motive de siguranţă

Dacă în urmă cu ceva timp doar avertiza, Google a trecut acum la blocarea extensiilor pentru Chrome ce nu fac parte din colecţia oficială, pusă la dispoziţie în propriul magazin Web Store.

Teoretic, vasta majoritate a utilizatorilor nu vor fi afectaţi, însă cei care obişnuiau să folosească extensii mai puţin comune, sau care îndeplinesc funcţii ce contravin regulilor stabilite de Google, vor fi cu siguranţă dezamăgiţi. Oficial, decizia a fost luată pentru a proteja utilizatorii de extensiile create cu scop maliţios, distribuite în afara magazinului Web Store pentru a evita rutinele de testare Google menite să descopere eventuale abuzuri.

Web browser-ul Chrome, lăsat fără o parte din extensii din motive de siguranţă

Începând de astăzi, utilizatorii versiunii oficiale Google Chrome nu mai pot instala extensii din afara magazinului Web Store, iar cele deja instalate din alte surse sunt dezactivate automat. Totuşi, cei care doresc să folosească în continuare extensii Chrome neaprobate de Google pot să o facă, instalând versiunea Dev a web browser-ului Chrome.

Măsura nu afectează utilizatorii platformelor Linux şi OS X, aceştia putând folosi în continuare extensii Chrome neaprobate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult