Web browserul Opera primeşte integrare WhatsApp, Facebook Messenger şi Telegram

10.05.2017

Cu nume de cod Reborn, noua versiune Opera include o serie de facilităţi cu adevărat utile: modul Ad Block integrat, suport pentru conectarea gratuită la reţele VPN şi client de mesagerie instant cu suport pentru reţelele WhatsApp, Facebook Messenger şi Telegram.

Pornind de la ideea că utilizatorii pierd mult timp comutând între paginile website-urilor pe care le vizitează şi cele ale reţelelor de socializare favorite, dezvoltatorii Opera au integrat suport pentru mesagerie instant direct în aplicaţie. Disponibilă permanent în panoul lateral, funcţia de mesagerie instant nu necesită instalarea separată de aplicaţii sau tab-uri suplimentare deschise în browser, prezentând o soluţie excelentă celor care doresc să poată răspunde şi trimite mesaje fără să recurgă la telefonul mobil.

Panoul de mesagerie poate fi activat şi ascuns cu un singur click sau combinaţie de taste. Apărând suprapus peste tab-ul activ, acesta nu întrerupe sesiunea de navigare şi ne poate câştiga timp preţios în momentele când dorim să lucrăm.

Creat pe fundaţiile Opera Neon, noul browser încearcă să câştige noi adepţi oferind cât mai multe funcţii utile în spaţiul unei singure aplicaţii practică şi uşor de folosit. Completând reţeta, Opera mai primeşte două teme de interfaţă – Light şi Dark – adaptate pentru folosirea pe timp de noapte şi zi, filtru de securitate care va alerta utilizatorii atunci când accesează pagini de login găzduite pe website-uri nesecurizate şi opţiuni blacklist pentru blocarea la cerere a reclamelor nedorite din pagini.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult