WhatsApp oferă apeluri vocale pentru toţi utilizatorii de Android

31.03.2015
WhatsApp oferă apeluri vocale pentru toţi utilizatorii de Android

WhatsApp pregăteşte funcţia de apeluri de voce de mai multă vreme, însă abia acum aceasta este disponibilă pentru o mare parte dintre utilizatori. Cea mai recentă versiune a aplicaţiei pentru Android a serivicului include posibilitatea de a suna alţi utilizatori de WhatsApp care rulează aceeaşi versiune. Odată cu noua capabilitate a venit şi o nouă interfaţă, uşor modificată, care adaugă un meniu nou, dedicat apelurilor.

WhatsApp pentru Android are acum o componentă vizuală mult mai aerisită şi se adaptează perfect la noile funcţii. În partea de sus sunt acum disponibile tab-urile Calls, Chats şi Contacts. În Calls poţi vedea întregul registru al apelurilor iniţiate, pierdute sau primite, Chats oferă vechea funcţionalitate de mesagerie instantă, iar Contacts include lista completă de contacte. Asemeni funcţiei de apeluri vocale care a fost activată în urmă cu câteva săptămâni, noul update adaugă apeluri VoIP prin intermediul aplicaţiei şi nu prin intermediul reţelei de telefonie.

Pentru a instala noul WhatsApp nu trebuie decât să porniţi Google Play Store sau să descărcaţi varianta .apk de pe site-ul oficial. Cu toate acestea, există posibilitatea ca noua versiune să nu fie disponibilă pentru toţi utilizatorii simultan. Întrucât vorbim despre o aplicaţie utilizată de sute de milioane de persoane în toată lumea, actualizarea este realizată treptat, în valuri, pentru a nu aglomera serverele Google şi Facebook.

Conform declaraţiilor de la conferinţa F8 ale lui Brian Acton, co-fondator al WhatsApp, utilizatorii de iOS nu vor avea foarte mult de aşteptat până când vor primi acest update.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult