WhatsApp pentru Android poate fi blocat printr-un mesaj „special”

07.05.2018
WhatsApp pentru Android poate fi blocat printr-un mesaj „special”

Dispozitivele cu iOS şi macOS s-au confruntat cu o serie de probleme în ultimii doi ani, legate de mesaje maliţioase care puteau bloca aplicaţii de mesagerie sau care puteau duce la blocarea întregului sistem de operare. Se pare că a venit şi rândul celor cu Android să participe la un fenomen similar, de data aceasta mesajul fiind distribuit prin intermediul WhatsApp. Acesta vine în două forme şi poate bloca atât aplicaţia cât şi întregul sistem în anumite cazuri. Din fericire, există şi metode de a te proteja de noul atac.

În cazul în care folosiţi WhatsApp pe Android, ar trebui să vă feriţi de un mesaj de la contacte necunoscute, sau chiar de la prieteni „glumeţi”, care trimit o descriere amuzantă înaintea unui mesaj lung care necesită apăsarea butonului „citeşte mai mult” (read more). În cazul în care mesajul cu pricina este accesat, aplicaţia WhatsApp devine complet nefuncţională şi la scurt timp sistemul de operare Android va cere închiderea acesteia. Cei mai ghinionişti nu vor mai putea face nici măcar asta, fiind necesară repornirea telefonului.

Cel de-al doilea atac este ceva mai uşor de identificat. Acesta apare ca un punct negru, iar accesarea lui vine cu un avertisment din partea aplicaţiei, care spune că mesajul ar putea crea probleme. Cei care nu ascultă avertismentul se vor trezi cu un telefon blocat.

Există rapoarte că aceste mesaje ar putea bloca şi dispozitive cu iOS, fiind o limitare a modului în care WhatsApp interpretează mesajele respective. Momentan, WhatsApp nu a oferit o explicaţie pentru această problemă şi nici nu a oferit informaţii despre corectarea ei. Cel mai probabil, această problemă va fi rezolvată printr-o actualizare, care va fi livrată automat prin AppStore şi Google Play.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult