Windows 10 Mobile: Microsoft ne spune când se lansează

07.10.2015
Windows 10 Mobile: Microsoft ne spune când se lansează

Smartphone-urile Lumia 950, 950 XL şi 550, care vin cu Windows 10 Mobile pre-instalat, vor ajunge pe piaţă în luna noiembrie, însă update-ul pentru cele care sunt deja lansate va fi lansat mai târziu. Microsoft a dezvăluit data de lansare a noului sistem de operare, însă a declarat că nu toate smartphone-urile Lumia vor primi acces la el, iar cele compatibile nu vor avea acces la toate funcţiile noi.

Planul companiei este să livreze pachetul software în luna decembrie pe „majoritatea smartphone-urilor Lumia”. Deşi nu a oferit o listă completă a dispozitivelor care vor putea instala Windows 10 Mobile, au fost oferite câteva indicii despre cele care vor rămâne la Windows Phone 8.1. Se pare că una dintre cerinţele minime de configuraţie este spaţiul de stocare intern de 8 GB, ceea ce sugerează că terminale precum Lumia 530 nu vor putea beneficia de acest sistem de operare.

De asemenea, doar cele care au deja acces la versiunea Denim a lui Windows Phone 8.1 vor fi pe lista celor compatibile. Desigur, funcţionalitatea va fi limitată de la caz la caz, însă este foarte posibil ca impresionanta componentă „Continuum” să rămână exclusivă celor două flagship-uri Lumia 950 şi 950 XL.

Sistemul de operare pare să fie aproape gata de lansare, compania livrând versiunea RTM către operatori în săptămânile următoare. Companiile telecom vor avea astfel la dispoziţie două luni pentru a testa şi lansa Windows 10 Mobile către clienţi, data exactă de lansare fiind diferită pentru fiecare operator în parte. Cei cu statut de „Insider” vor avea probabil acces la versiunea finală la scurt timp după operatori, însă cei care nu fac parte din acest program vor fi nevoiţi să aştepte până la sfârşitul anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult