Windows 7 va afişa alerte full-screen, reamintind utilizatorilor că ar trebui să treacă la o versiune mai nouă de Windows

11.12.2019
Windows 7 va afişa alerte full-screen, reamintind utilizatorilor că ar trebui să treacă la o versiune mai nouă de Windows

Presupunând că nu au dezactivat în prealabil funcţionalitatea Windows Update, utilizatorii care încă folosesc sistemul de operare Windows 7 vor avea parte de o surpriză nu tocmai plăcută începând cu 15 ianuarie 2020.

Deja, momentul este suficient de bine mediatizat încât să nu mai reprezinte o surpriză pentru majoritatea utilizatorilor Windows 7. Cu toate acestea, inevitabilul „deces” al OS-ului lansat de Microsoft în anul 2009 va fi anunţat în modul caracteristic, cu mesaje de avertizare insistente şi imposibil de ignorat, chiar pentru cei care au plătit pentru o licenţă Windows 7 autentică.

Motivaţia din spatele abordării ce va exaspera o bună parte dintre utilizatorii rămaşi este nevoia urgentă pentru alegerea unui sistem de operare mai sigur, Windows 7 rămânând după data de 14 ianuarie fără acces la patch-uri de securitate şi actualizări de orice fel. Desigur, asta s-a întâmplat deja şi cu predecesorul Windows XP, indiferenţa cu care utilizatorii acestuia au ales să ignore avertizările de tip pop-up motivând atitudinea „agresivă” de acum.

Astfel, pe Windows 7 mesajele de notificare vor apărea pe întreg ecranul, solicitând interacţiune directă din partea utilizatorilor pentru a fi depăşite. Opţiunile disponibile sunt Learn more, Remind later şi Never again. La alegerea ultimei variante, mesajele agasante ar trebui teoretic să înceteze, însă experienţe anterioare arată că Microsoft mai „uită” câteodată de alegerea făcută.

Vestea cu adevărat bună este că pentru utilizatorii de PC-uri deţinătoare de licenţe Windows 7 originale, oferta pentru upgrade gratuit la Windows 10 nu a fost niciodată retrasă cu adevărat, Microsoft lăsând în continuare o portiţă deschisă pentru obţinerea unei licenţe Windows 10 gratis.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult