Yahoo! Messenger 11.5, chat pe tab-uri şi multe alte îmbunătăţiri

Yahoo! Messenger 11.5, chat pe tab-uri şi multe alte îmbunătăţiri

Yahoo! Messenger, cu toate imperfecţiunile sale, este de ani de zile cea mai populară aplicaţie de mesagerie instantanee sau, pe scurt, de chat. Ajunsă astăzi la versiunea Yahoo! Messenger 11.5, ea aduce, la sugestiile utilizatorilor, câteva îmbunătăţiri menite să ne facă mai plăcute orele de socializare în faţa monitorului.

Cea mai importantă îmbunătăţire este navigarea pe tab-uri: Tabbed IMs.

Până la versiunea 11.5, conversaţiile se purtau în ferestre separate, iar acest lucru devenea deranjant când purtai discuţii cu mai multe persoane. Acum, toate conversaţiile sunt grupate pe tab-uri, într-o singură fereastră, aşa cum se întâmplă când deschidem tab-uri în cadrul unui browser.

Yahoo! Messenger 11.5

Dacă doriţi să reveniţi la formatul clasic, cu ferestre individuale, mergeţi în setări la secţiunea „Messages” şi debifaţi opţiunea „Open new message windows in a tab” (vezi foto).

Yahoo! Messenger 11.5

A doua noutate, aceasta dedicată exclusiv românilor, este traducerea meniurilor în limba română. Yahoo! Messenger 11.5 se instalează şi rulează în engleză, dar poţi schimba ulterior limba din meniul Preferences -> Language.

Yahoo! Messenger 11.5

După ce ne-am obişnuit cu fereastra bazată pe tab-uri şi cu interfaţa în limba română (ca de obicei, mai greu de înţeles decât cea în engleză), observăm şi o a treia noutate – crearea automată a unui grup de contacte recente. Aceasta apare primul în lista de mess şi, aşa cum e normal, conţine ultimele persoane cu care am purtat o discuţie.

Yahoo! Messenger 11.5

Şi apropo de discuţii, nu puteam trece peste o îmbunătăţire minoră, dar foarte vizibilă: apariţia emoticon-urilor în caseta de text în timp real, până să expediem mesajul – lucru de apreciat în special de cei care „desenează” manual feţele expresive şi nu sunt siguri că le-au realizat corect.

Tot legat de emoticon-uri, să spunem că secţiunea de unde pot fi accesate a primit şi ea un „face-lift”, în sensul că ne oferă mai multe informaţii despre ce semnifică feţişoarele. Pe lângă asta, pare-se că au adăugat şi câteva semne noi.

Yahoo! Messenger 11.5

Revenind la conversaţii, acestea pot fi de acum condimentate cu capturi ale desktop-ului, capturi care pot fi expediate rapid partenerului de chat prin apăsarea butonului „Send a snapshot of your screen„. Expedierea nu se face din fericire instantaneu, ci după o selecţie manuală a zonei pe care dorim să o trimitem. Spunem „din fericire” deoarece dacă imaginea se trimitea imediat exista posibilitatea trimiterii accidentale de conţinut compromiţător.

Yahoo! Messenger 11.5

Acestea ar fi principalele schimbări „la vedere”. Yahoo! a lucrat însă şi la „dedesubturi”, iar unul dintre aspectele avute în vedere a fost îmbunătăţirea modulului de arhivare a conversaţiilor (Conversation History). Avem aici o categorisire mai bună, conversaţiile fiind împărţite în diverse secţiuni: Instant Messaging, SMS-uri, conferinţe, apeluri voce, video etc.

Pentru o experienţă cât mai plăcută cu noul Yahoo! Messenger 11.5, echipa de programatori a mai avut în vedere îmbunătăţirea modulului anti-spam. Dacă primeşti multiple solicitări de la ID-uri dubioase, le poţi ignora pe toate instantaneu, cu un singur click.

Amatorii de jocuri integrate în platformele de socializare au şi ei motive de bucurie: noul YM include acum peste 70 de jocuri la care poţi apela cu încredere dacă partenerul de discuţii te plictiseşte cu povestiri de adormit copiii. Provoacă-l la o confruntare face-to-face. Printre titlurile populare se numără Backyard Monsters, Township şi ourWorld.

Un ultim aspect pe care l-am lăsat la urmă dar tocmai pentru a-l evidenţia mai bine şi ca să vă rămână proaspăt în memorie, este partea de transfer fişiere (File Transfer). După cum mulţi dintre voi bine ştiţi, aceasta a reprezentat una dintre marile probleme ale Yahoo! Messenger. De câte ori nu vi s-a întâmplat ca trimiterea fişierelor să eşueze? În cazul meu, pot spune că de atât de multe ori încât am şi renunţat la a mai folosi acest serviciu integrat în YM. În noua versiune însă, se pare că această problemă a fost remediată. Din păcate, informaţia trece prin serverele Yahoo! şi acest lucru îngreunează mult transferul.

Yahoo! Messenger 11.5

Una peste alta, Yahoo! Messenger 11.5 este mai bun decât precedentele versiuni şi, chiar dacă unii utilizatori mai raportează diverse bug-uri (ex.: text trimis dar care nu apare în fereastra partenerului de discuţii, emoticon-uri care nu apar), considerăm că programul merită încercat.

Descarcă Yahoo! Messenger 11.5 de pe go4it.

Download Yahoo! Messenger 11.5

Urmărește Go4IT.ro pe Google News