Biolog: Cadavrele lăsate în spaţiu ar putea da naştere la viaţă pe o altă planetă

Biolog: Cadavrele lăsate în spaţiu ar putea da naştere la viaţă pe o altă planetă

Şansele ca trupul unui astronaut să rămână în spaţiu după ce moare, în viitorul apropiat, sunt tot mai mari, după ce agenţii spaţiale şi companii private au anunţat misiuni pentru anii care urmează. Un biolog crede că trupul neînsufleţit ar trebui lăsat acolo, deoarece poate da naştere la viaţă pe o altă planetă. În acest moment, oficial, niciun corp neînsufleţit de om sau animal nu se află în spaţiu.

 

CITEŞTE ŞI: S-au împlinit 60 de ani de când căţeaua Laika a devenit primul animal trimis de om în spaţiu

 

Gary King, biolog specializat în organisme microbiene de la Louisiana State University, crede că anumite particule dintr-un corp pot supravieţui chiar şi într-un mediu ostil vieţii. Aceşti microbi ar putea da naştere unor forme de viaţă. „Am scos microbi din permafrost şi vorbim despre organisme care au supravieţuit un milion de ani în animaţie suspendată”, a declarat King pentru Astrobiology Magazine.

 

 

Dacă corpul se află în vecinătatea unei planete apropiate, precum Marte, microbii vor supravieţui sigur călătoriei până acolo. Totuşi, conservarea unui cadavru depinde de cât de bine protejat este şi de cât timp se află în spaţiu. Mai mult, costumul spaţial al acestuia trebuie să fie foarte solid pentru a nu arde la intrarea în atmosfera unei planete.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult