Este acesta urmaşul avionului de spionaj SR-71 Blackbird?

Este acesta urmaşul avionului de spionaj SR-71 Blackbird?

Un utilizator de Google Earth crede că a descoperit viitorul avion de spionaj dezvoltat de SUA, care va înlocui celebrul SR-71 Blackbird, retras de multă vreme (în serviciu în perioada 1966 – 1998). Alţii susţin că în imagine apare doar o ambarcaţiune de mare viteză.

Lockheed SR-71 a fost un avion strategic de recunoaştere avansat, cu rază lungă de acţiune, capabil să atingă Mach 3 (3.675 km/h).

Potrivit unor zvonuri, divizia secretă Skunk Works a companiei Lockheed Martin (care a dezvoltat şi SR-71) lucrează la un proiect avansat de avion de spionaj, numit SR-72, pentru armata americană. Se pare că acesta va fi capabil să atingă o viteză maximă de 7.400 de km/h. Un oficial Lockheed ar fi confirmat, la o conferinţă, faptul că se lucrează la un astfel de aparat de zbor.

Imaginile au fost publicate pe contul de YouTube Secureteam10, care publică frecvent clipuri cu obiecte zburătoare neidentificate.

Concept pentru avionul de spionaj SR-72
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult