Acer Iconia W3 – prima tabletă Windows 8 cu ecran mai mic de 10 inch

08.05.2013
Acer Iconia W3 - prima tabletă Windows 8 cu ecran mai mic de 10 inch

Iconia W3 face parte dintr-un nou val de tablete cu Windows 8, diversificat cu modele ce acoperă o paletă mai mare de preţuri şi dimensiuni de ecran.

Acer Iconia W3 - prima tabletă Windows 8 cu ecran mai mic de 10 inch

Micuţa tabletă Acer dispune de un ecran cu diagonală 8.1 inch şi rată de aspect 16:10, ce funcţionează la rezoluţie 1280 x 800 pixeli. Ţintind spre un preţ final de aproximativ 380 dolari, Iconia W3 se limitează la o configuraţie cu procesor Intel Atom din familia Clovertrail, mai exact un model dual-core la 1.8 GHz. Memoria RAM este limitată la 2 GB, iar pentru spaţiu de stocare avem un SSD de 32 GB, din care o bună parte este rezervat pentru sistemul de operare Windows 8 şi aplicaţiile instalate. Din fericire prezenţa unui slot microSD va rezolva măcar parţial problema spaţiului de stocare.

Acer Iconia W3 include două camere foto de 2 MP (faţă/spate), un conector microUSB 2.0, conector pentru căşti şi port micro HDMI pentru vizionarea de conţinut pe ecranul televizorului.

Acer Iconia W3 - tastatura opţională

Deşi este bazată pe o configuraţie cu procesor x86, Acer Iconia W3 reuşeşte să păstreze greutatea la un confortabil 498 grame. Nici la capitolul autonomie lucrurile nu stau mai rău, acumulatorul instalat fiind dimensionat pentru aproximativ 8 ore de mobilitate.

Pe lista accesoriilor opţionale pentru tableta Iconia W3 avem o husă de protecţie pentru ecran şi tastatură cu port de andocare, numai bună pentru lucrul cu documente Microsoft Office.

Acer Iconia W3 - husa de protecţie

Tableta Acer Iconia W3 va fi lansată în Rusia pe data de 4 iunie, însă preţul şi disponibilitatea în restul ţărilor europene nu sunt momentan cunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult