Acer Iconia W510 – tabletă convertibilă cu Windows 8

06.06.2012
Acer Iconia W510 - tabletă convertibilă cu Windows 8

Acer Iconia W510 este o tabletă Full HD cu ecran de 10.1 inch, ce rulează versiunea X86 a sistemului de operare Windows 8.

Acer Iconia W510

La fel ca şi suratele din seria Asus Transformer, Iconia W510 vine la pachet cu o tastatură opţională ce conţine un acumulator auxiliar, capabil să ridice autonomia tabletei la un respectabil 18 ore.

Cât despre ecranul cu diagonală 10.1 inch, acesta este bazat pe o matrice IPS şi dispune de interfaţă multitouch capacitivă.

Spatele carcasei acomodează o cameră foto cu rezoluţie 8 MP, însoţită de blitz LED.

Acer Iconia W510 - camera foto de 8 MP

Acer Iconia W510 este proiectată pentru trei moduri de utilizare diferite: tabletă, laptop cu tastatură şi touchpad, dar şi un aşa numit „presentation mode” în care ecranul este rotit la 295° peste dock-ul detaşabil.

Detaliile exacte referitoare la configuraţia tabletei nu au fost dezvăluite, însă fiind vorba de ediţia x86 a sistemului Windows 8, probabil avem de-a face cu o platformă Intel, reprezentată de acelaşi procesor Atom cu nucleu Medfield întâlnit şi la alte tablete cu Windows 8.

Potrivit informaţiilor oferite la conferinţa de presă ţinută de Acer, Iconia W510 va avea un preţ cuprins între 599 şi 799 dolari, în funcţie de nivelul dotărilor oferite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult