Apple livrează unele tablete iPad Pro uşor îndoite. Linişteşte cumpărătorii spunând că e ceva normal

Apple livrează unele tablete iPad Pro uşor îndoite. Linişteşte cumpărătorii spunând că e ceva normal

Potrivit listei oficiale cu specificaţii, tabletele iPad Pro din generaţia 2018 nu vin cu ecran curbat. Totuşi, unii utilizatori se aleg cu tablete curbate pe de-a-ntregul, ajungând pe forumurile Apple pentru a întreba dacă nu cumva au primit un produs defect.

Nu tocmai încurajator pentru clienţii care au plătit cel puţin 800 de dolari pentru noul model iPad Pro 2018, oficialii Apple afirmă că livrarea de produse cu „mici defecte„ de fabricaţie este ceva normal.

Testată pentru durabilitate, seria iPad Pro 2018 a ieşit cam şifonată, tabletă proiectată pentru a fi cât mai subţire cedând în mod spectaculos la aplicarea unei forţe laterale suficient de puternică.

Din punct de vedere structural, tabletele iPad Pro 2018 sunt o combinaţie firavă de sticlă şi aluminiu îmbinat folosind adeziv puternic aplicat cu generozitate, Apple rămânând cu puţine soluţii pentru remedierea inevitabilelor defecte. Atât timp cât numărul plângerilor primite din partea cumpărătorilor nemulţumiţi este redus, sunt puţine şanse pentru găsirea unei soluţii care să mulţumească pe toată lumea.

Etichetată drept o problemă minoră, carcasa îndoită în timpul procesului de fabricaţie este rezultatul „răcirii suplimentare” a elementelor din plastic şi metal, după finalizarea procedeului de îmbinare cu adeziv. Având coeficienţi diferiţi de dilatare termică, sticla ecranului şi carcasa din aluminiu se tensionează reciproc la punctul de îmbinare, rezultând îndoirea carcasei.

Teoretic, curbura tabletelor iPad Pro 2018 variază odată cu temperatura, existând posibilitatea ca o temperatură suficient de scăzută sau prea mare să cauzeze stricăciuni ireversibile, prin fisurarea ecranului sau a altor elemente de carcasă. Din fericire, nu au fost raportate astfel de incidente, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult