Confirmat: Google lansează tableta Nexus 7, la un preţ de 199 dolari

27.06.2012
Confirmat: Google lansează tableta Nexus 7, la un preţ de 199 dolari

Google Nexus 7, tableta cu chipset quad-core şi ecran IPS de 7 inch, promisă la un preţ de numai 199 dolari, va fi dezvăluită la conferinţa Google I/O din această săptămână. Informaţia a fost confirmată de agenţia de ştiri Bloomberg.

Google lansează tableta Nexus 7, la un preţ de 199 dolari

Dacă Google şi-a făcut bine temele, Nexus 7 va fi o tabletă entry-level greu de refuzat pentru cei cu bugete modeste. În varianta cu 8 GB memorie internă, Nexus 7 este cu 200 de dolari mai ieftină decât cea mai accesibilă variantă iPad 2. Pentru preţul plătit, utilizatorii primesc un ecran IPS de 7 inch cu rezoluţie HD, chipset quad-core la 1.3 GHz din seria Tegra 3 şi ultima versiune Android 4.1 Jelly Bean.

Dacă trecem cu vederea absenţa camerei foto, substituită cu o cameră frontală de 1.2 MP, Nexus 7 este o alegere foarte convingătoare pentru domeniul de preţ în care este încadrată, mai ales dacă reuşeşte să ofere performanţele promise fără sacrificarea autonomiei, anunţată a fi undeva în jurul valorii de 9 ore.

Informaţiile complete despre prima tabletă Google Nexus vor ieşi la iveală în decursul zilei de mânie, când tableta Nexus 7 va fi prezentată oficial în cadrul conferinţei Google I/O.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult